模块1—4综合模拟试题

来源 :高考进行时·高三英语 | 被引量 : 0次 | 上传用户:poppytao
下载到本地 , 更方便阅读
声明 : 本文档内容版权归属内容提供方 , 如果您对本文有版权争议 , 可与客服联系进行内容授权或下架
论文部分内容阅读
  第一部分:听力(共两节,满分30分)
  做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
  第一节 (共5小题;每小题1分,满分5分)
  听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题的阅读下一小题,每段对话仅读一遍。
  l. When should the woman go to the zoo according to the man?
  A.On Sunday afternoon.
  B.On Saturday afternoon.
  C.On a week day.
  2. Where are the two speakers?
  A.In a hotel.
  B.At a dinner table.
  C.In the street.
  3. Who are the two speakers?
  A.A bus driver and a passenger.
  B.A policeman and a driver.
  C.A taxi driver and a passenger.
  4. What will the weather be like on Thursday?
  A.Rainy.
  B.Fine.
  C.Cold.
  5. What does the man suggest?
  A.Come back for a later show.
  B.Wait in a queue.
  C.Come back in five minutes.
  第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
  听第6段材料,回答第6至8题。
  6. What does the man first invite the woman to do?
  A.Go shopping.
  B.Go to the cinema.
  C.Go swimming.
  7. When will the two speakers go out for supper together?
  A.On Friday evening.
  B.On Saturday evening.
  C.On Sunday evening.
  8. When and where will the man pick up the woman?
  A.At seven at her house.
  B.At six at her house.
  C.At five at her office.
  听第7段材料,回答第9至11题。
  9. What is the possible relationship between the two speakers?
  A.They are friends.
  B.They are strangers.
  C.They are coworkers.
  10. Where is Jim going?
  A.Going to watch TV.
  B.Going home.
  C.Going to the cinema.
  11. What time of the day do you think it is?
  A.In the morning.
  B.At noon.
  C.In the evening.
  听第8段材料,回答第12至14题。
  12. Why hasn’t Kate seen John lately?
  A.He went on camping.
  B.He’s been studying.
  C.He was visiting his brother.
  13. Why did Kate suggest John camping?
  A.John can get in touch with the nature.
  B.John can have a good rest.
  C.John can go to many parks.
  14. What did John think about camping?
  A.Camping was very expensive.
  B.They could camp anywhere they wanted.
  C.Camping was unsafe.
  听第9段材料,回答第15至16题。
  15. Where did the conversation take place?
  A.In Italy.
  B.In America.
  C.In China.
  16. What did the man enjoy most during the holiday?
  A.Meeting with his relatives.
  B.Being together with his wife and his daughter.
  C.Visiting friends.
  听第10段材料,回答第17至20题。
  17. What is the speaker?
  A.An assistant to help organize the play.
  B.The director of the school play.
  C.Chairman of the students’ union.
  18. What will the people be asked to do?
  A.To act in the school play.
  B.To Help organize the school play.
  C.To direct the school play.
  19. What can we learn about the people’s work?
  A.They may work every day.
  B.They may work in the daytime.
  C.They may work at night.
  20. What will the speaker do after the speech?
  A.Answer questions.
  B.Set up the lights.
  C.Watch their performance.
  1—5 CACBA 6—10 CBBAC 11—15 CBABC 16—20 ABBCA
  附录音原文:
  Text 1
  W: What’s the best time to go to the zoo?
  M: You should go hiring the week. It’s nice and quiet in the afternoon.
  Text 2
  W: Dear, I feel hungry now. How about you?
  M: So do I. Let me call Room Service. Hello, Room service? Please send a menu to 320 right away.
  Text 3
  M: I’m afraid I can’t stop here, because it’s a bus stop. May I take you a little farther down the road?
  W: OK. Fine. I don’t want you to break any traffic rules.
  Text 4
  M: It’s been raining since Monday, but clear weather is forecast for tomorrow.
  W: I’m glad to hear that because I always play golf on Thursdays and I like to have good weather.
  Text 5
  W: The movie starts in 5 minutes and there’s a long line.
  M: Why don’t we come back for the next show? I’m sure it would be less crowded.
  Text 6
  W: Hi.
  M: Hi, Linda.
  W: How are you getting on?
  M: Oh, not bad. Say, I was just wondering whether you’d like to go swimming with me this Saturday afternoon.
  W: Oh, I’d like to. But I’ m afraid I can’t. I have to attend a meeting.
  M: Oh, that’s too bad.
  W: But I’ll be free in the evening.
  M: Shall we go to see a film?
  W: That’s a good idea.
  M: Great. How about having supper first?
  W: Sure, why not? Where shall I meet you?
  M: Why not let me pick you up at your house?
  W: OK. What time?
  M: Six o’clock, OK?
  W: Fine. Well, see you then.
  M: All right. Bye!
  Text 7
  W: Hello, Jim. Where are you going?
  M: Oh, Mary, I’m going to the cinema. How about coming with me?
  W: No, thanks. I’m going home. My mother is expecting me.
  M: What a pity! I believe it’s a very good film.
  W: Do you go to the cinema a lot at night?
  M: Once a week. Most nights I do my homework at home and sometimes I watch TV.
  W: Do you know what’s on tonight?
  M: No, I’ m sorry I don’t. I never read the papers till I get home.
  W: I heard there is an excellent film on TV tonight.
  M: Oh! What a pity! I’m afraid I’ll miss it.
  Text 8
  W: Hi, John, I haven’t seen you for weeks.
  M: Oh, hi, Kate. I have been studying a lot for my final exam.
  W: Well, the term is almost over now.
  M: Yes. My brother is coming to visit for the summer and we’d like to see some of the country. But traveling is too expensive.
  W: Have you thought about camping?
  M: Camping? I’ve never done that.
  W: I think you’ll really like it. It’s much cheaper than staying in a hotel. And being closer to nature is a good way to forget about school for a while.
  M: What a good idea! We can go by bike until we find a nice place and just camp wherever we like.
  W: Well, not exactly. You are only allowed to camp in certain places. But there are many national park, state park and even village camping grounds around the country.
  M: Sounds great! Here’s my bus. I’ll talk to you about this again.
  Text 9
  W: Welcome back, my dear. I missed you.
  M: I missed you, too. It’s good to be home.
  W: I got the Email you sent. It sounds like you had a good time in Italy.
  M: I had a great time. I visited some old friends. Everything went pleasantly.
  W: What was the best part of your holiday?
  M: Being with my relatives. They are really kind people. It’s too bad that you couldn’t go with me.
  W: I know. But I’ in sure I can go with you next time. I want very much to see your parents, too. You can translate my native language Chinese into Italian when I’ m with them.
  M: No problem. We can also bring our daughter with us. She will return from America by then.
  Text 10
  OK, everyone. May I please have your attention? I’m Bill Smith, the director of the school play for this year. It’s a great pleasure to have you as assistants to help organize the play. I’m sending around a form for you to put down some information on how we can get in touch with you, so please put your names and phone numbers down. Also please write down the performances that you will be able to help with. I realize that not everyone can come to each performance, but the more you attend, the better. However, you should also keep in mind that we will need a lot of time, and we may end up staying quite late into the evening.
  If you have any special skills, it would be good for you to write those down on the paper as well. In particular, we need two lighting and sound people. We have hired one fulltime lighting man, but one person can’t do everything. We need several people to help out setting up the lights.
  Once you have all marked down any special skills you might have to offer, please return the form to me. At our next meeting on Tuesday, we’ll begin talking about all the different jobs. While you’re waiting for the sheet to get passed around, I’ll be happy to answer any questions that you have today.
  Ⅰ. 单项填空
  请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  1. Many people do not go to the hospital for________care unless it is________emergency. They often use home remedies (疗法) to make themselves feel better.
  
  A.the; the
  B.a; an
  C./; an
  D./; the
  答案:C。
  解析:考查冠词。用于泛指时,不可数名词前不加冠词,所以care前不用冠词。emergency指“(具体的)紧急情况”时,是可数名词,所以前面用不定冠词an。 (模块1 Unit2中emergency)
  2. It is said there is more than one copy of Harry Potter VII in our school library so I have decided to borrow________after school.
  A.it
  B.that
  C.any
  D.one
  答案:D。
  解析:考查代词。more than one copy表示不止一本。在我们学校图书馆不止有一本Harry Potter Ⅶ,我决定放学之后去借一本,因此只能用one 代替a copy。
  3. — Sorry, Jack. I________you clearly. It’s too noisy here.
  — I________that my car broke down; you’d better come and pick me up.
  A.haven’t heard; am saying
  B.don’t hear; said
  C.don’t hear; will say
  D.didn’t hear; was saying
  答案:D。
  解析:考查时态。前句表示“没听清楚”应指过去;后句解释当时说的内容应用过去进行时,故选D项。(模块2 语法:时态)
  4. To________to an employer, the applicant decided to apply in person, rather than wait to be offered an appointment.
  A.adapt
  B.adjust
  C.attach
  D.appeal
  答案:D。
  解析:考查动词。appeal to对……有吸引力,使感兴趣;adapt to 适应; attach to粘贴;adjust to调节;调整以适应。为了使自己更有吸引力,一位申请人决定亲自申请工作,而不是坐等约定见面。(模块4 Unit1 Project中appeal)
  5. —Tomorrow is my birthday.
  —Is that so?____
  —Thank you.
  A.I don’t believe you!
  B.I’m so glad to hear that!
  C.What presents do you need?
  D.Many happy returns of the day.
  答案:D。
  解析:考查交际用语。Many happy returns (of the day)! 是(生日或节日时的)“祝辞”,意为“祝你长寿”、“祝你生日快乐”。这用语多为成人间的祝贺!
  6. The bus was due to________ at 5 pm, but it arrived one hour late due to________ by the heavy fog.
  A.arrive; be held up
  B.arrive; being held up
  C.arriving; be held up
  D.having arrived; having been held up
  答案:B。
  解析:考查due的用法。第一空due解释为“预定的”,后接to do sth.。第二空due to是介词,意为“由于……”,后接名词或动名词。 (模块2 Unit1 due to一词)
  7. —Why didn’t you go fishing with your friends yesterday?
  —Well, fishing is an activity which________a great deal of patience, which I don’t have.
  A.calls in
  B.calls for
  C.calls on
  D.calls up
  答案:B。
  解析:考查动词短语辨析。call in意为“召集”;call for意为“需要”;call on意为“号召,拜访”;call up意为“打电话”。根据句中a great deal of patience可知,这里指“钓鱼需要耐心”,故答案为B。
  8. Professor Zhang was on the platform, seated in the chair and________to answer questions.
  A.preparing
  B.being prepared
  C.prepared
  D.had prepared
  答案:C。
  解析:考查非谓语动词。学生易误选A。prepare to do sth.强调动作,意为“准备要做某事”;而be prepared to do sth.则强调状态,意为“作好了做某事的准备”。本题属于后一种情况,相当于and he was prepared to answer questions。 (根据:模块1 Unit1 Project 中preparation一词设计)
  9. If you were to come up with a list of organization________greed had brought us the financial crisis, you would probably have to start with the Wall Street firms.
  A.where
  B.why
  C.whose
  D.how
  答案:C。
  解析:考查定语从句。分析句子结构可知,此定语从句的引导词在从句中作定语,修饰名词greed。故用whose。 (模块1 语法:定语从句)
  10. —Why do you decide to send your father a quick note?
  —I suppose he’d like to know________ I’ve been up to so far.
  A.which
  B.how
  C.why
  D.what
  答案:D。
  解析:考查宾语从句。在宾语从句中, 连接词what必须充当主语、宾语或表语,因此不能选why或how,选which必定有特定的选择范围。be up to sth.意为“在干什么,在忙什么”。
  —试卷2—
  11. The novels written by the author sell best, but five years ago no one could have imagined how great a role he________in the literary world.
  A.was playing
  B.was to play
  C.had played
  D.played
  答案:B。
  解析:考查时态。这个作家的小说都很畅销,可是五年前没人能料到他在文坛会占据这么重要的地位。从过去某个时间着眼看将来注定或不可避免地发生的事情,所以用过去将来时。(模块2 语法 P30 过去将来时)
  12. —Peter got sick, then his brothers and sisters all got sick.
  —As the saying goes, “____ ”
  A.Pride goes before a fall.
  B.Think twice before you leap.
  C.It never rains but it pours.
  D.Practice makes perfect.
  答案:C。
  解析:考查谚语。选项A意为“骄者必败”。选项B为“三思而后行”。选项C意为“祸不单行”或“不鸣则已,一鸣惊人”。选项D意为“熟能生巧”。根据题意,比特生病了,接着他的兄弟姐妹又一个个地全病了。正如一句谚语所说,真是“祸不单行”啊。
  13. An international survey finds that women are really more responsible than men________it comes to money and that they strive harder to become financially independent than men.
  A.when
  B.as
  C.after
  D.since
  答案:A。
  解析:考查连词。选项B (as)引导时间状语从句时,意为“一边……一边”,强调主从句动作同时进行。只有when it comes to sth“当谈到……时”符合句子的意思。动词短语come to sth.意思为“谈到、涉及到”。句意是:一项全球调查发现:说到钱的问题,女性的确比男性更负责任,而且女性比男性更努力地争取经济独立。(模块4 Unit1 Reading 最后一段中“when it comes to…”短语 )
  14. —My son is too naughty and is not a little restless.
  —Well, boys________be boys.
  A.should
  B.will
  C.may
  D.can
  答案:B。
  解析:考查情态动词。will 在这里表示“惯于、总是会、终归是”的意思。故选C。(模块4 语法: 情态动词)
  15.________makes a new generation of migrant workers important is their differences from their parents.
  A.Where
  B.Which
  C.What
  D.Why
  答案:C。
  解析:考查名词性从句。What引导主语从句,在从句中做主语。让新一代的民工重要的是他们与父母之间的差异。(模块3 语法:名词性从句)
  Ⅱ. 完形填空
  请认真阅读下面短文,从短文后个题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  Hold your head up high
  I was 15 months old, a happy carefree(无忧无虑的) kid… until the day I fell. It was a bad 16 I landed on a glass rabbit that cut my eye badly enough to 17 it. My mom found a doctor who knew that if the eye was 18 entirely, my face would grow up badly distorted(扭曲的), so my scarred, 19 , cloudy and gray eye lived on with me.
  Sometimes people, even strangers, asked me 20 questions or made hurtful remarks. When the kids played games, I was always the “monster”. I 21 imagining that everyone looked at me with disdain(轻蔑), as if my appearance were my fault. I always felt like I was a freak(怪物).
  Yet mom would say to me, 22 every turn, “Hold your head up high and face the world.” It became what I 23 on.
  As a child, I thought mom 24 “Be careful or you will fall down or bump into something because you are not looking.” As a 25 , even though I tended to look down to hide my 26 , I found that sometimes when I held my head up high, people would like me.
  In high school I was even elected class president; 27 , on the inside I still felt like a freak. All I really wanted was to look like everyone else. 28 things got really bad, I would cry to my mom and she would look at me with 29 eyes and say,” Hold your head up high and face the world. Let them see the 30  that is inside.”
  When I met the man who became my partner for life, we 31 each other straight in the eye, and he told me I was beautiful inside and out.
  My mom’s love and 32 was the spark(火花) that gave me the confidence to overcome my own doubt. I had 33 hardships headon, and learned not only to appreciate myself but to have deep 34 for others.
  “Hold your head up high” has been heard many times in my home. Each of my children has felt its invitation. The gift my mom gave me 35 in another generation.
  (原创:http://www.enread.com/essays/81676.html)(http://e.3edu.net/gzw/E_76355.html)
  16. A. fall
  B.wound
  C.exercise
  D.choice
  17. A. slow
  B.weaken
  C.blind
  D.black
  18. A. defended
  B.renewed
  C.associated
  D.removed
  19. A. endless
  B.sightless
  C.careless
  D.priceless
  20. A. embarrassing
  B.surprising
  C.demanding
  D.charming
  21. A. teamed up
  B.ended up
  C.turned up
  D.grew up
  22. A. in
  B.at
  C.for
  D.on
  23. A. relied
  B.commented
  C.attended
  D.came
  24. A. functioned
  B.approached
  C.meant
  D.understood
  25. A. kid
  B.representative
  C.success
  D.teenager
  26. A. heart
  B.shame
  C.sight
  D.curiosity
  27. A. however
  B.instead
  C.anyway
  D.besides
  28. A. Until
  B.Because
  C.When
  D.Since
  29. A. strange
  B.particular
  C.strict
  D.loving
  30. A. beauty
  B.ease
  C.defence
  D.fantasy
  31. A. stared
  B.looked
  C.greeted
  D.preserved
  32. A. amusement
  B.promotion
  C.encouragement
  D.indication
  33. A. faced
  B.deserved
  C.reserved
  D.swept
  34. A. attraction
  B.doubt
  C.trouble
  D.sympathy
  35. A. takes on
  B.brings on
  C.depends on
  D.lives on
  本文大意:作者小时候因意外造成一只眼睛失明,她一直觉得很羞愧,但是妈妈一直鼓励她要“抬起头,面对这个世界”。最终作者走出了自己的心理阴影,组成了一个美好的家庭,同时作者也用这句话教育着自己的下一代。
  36. A。由上文的“until the day I fell”可知此处选A。这次跌得很厉害。
  37. C。由下文可知,我跌落到一只玻璃兔上,它足以将我的眼睛刺瞎。blind是动词,意为“使看不见”。
  38. D。医生说如果完全移除这只受伤的眼睛,我的脸部会变得畸形。defend防卫;renew更新;associate和……有联系;remove移走。
  39. B。所以我那只带有疤痕的、失明的、浑浊的、灰白的眼睛就被保留了下来。endless无尽头的;sightless失明的;careless粗心的;priceless无价的。
  40. A。有时候,甚至陌生人也会问我—些令我难堪的问题。embarrassing使人害羞/难堪的;surprising令人吃惊的;demanding很费力的;charming令人着迷的。
  41. D。我就是在所有的人都轻蔑地看我这样的想象中长大的。grow up长大。
  42. B。然而,妈妈每次总是对我说:“昂起你的头,面对这个世界!” at every turn“每次”。
  43. A。她的话就是我的依靠。rely on依靠;comment on评论;attend on照顾;come on跟着来,进展。
  44. C。当我是小孩子时,我认为妈妈的意思就是:当心,不然你会跌倒……,这里mean意味着。
  45. D。联系上文的As a child和下文的In high school可知选teenager。kid小孩;representative代表;success成功的人。
  46. B。虽然我打算把自己的羞愧藏起来,但是我发现当我昂起头,人们就会喜欢我。
  47. A。在高中时,我被选为班长,然而在内心我仍然感觉自己像个怪物。
  48. C。当情形变得十分糟糕时,我常常会对妈妈哭诉。when当……时。
  49. D。妈妈总是用慈爱的(loving)目光看着我。
  50. A。由下文的“and he told me l was beautiful inside and out”可知选beauty。ease轻松;defence防卫;fantasy幻想,怪念头。
  51. B。当我遇到我生命中的另一半时,我们直视着对方。look in the eye直视,正视。
  52. C。妈妈的爱和鼓励点燃了我的自信,促使我克服闲难。amusement娱乐;promotion提升;encouragement鼓励;indication暗示。
  53. A。我勇于直面困难。face面对。
  54. D。我不但学会了欣赏自己,还学会了同情别人。attraction吸引;doubt怀疑;trouble麻烦;sympathy同情。
  55. D。妈妈给我的礼物继续影响着我的下一代。take on呈现;bring on引进;depend on依靠;live on继续存在。
  Ⅲ. 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
  请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  A
  There are many theories about the beginning of drama in ancient Greece. The one most widely accepted today is based on the assumption that drama evolved from ritual(典礼、宗教仪式). The argument for this view goes as follows. In the beginning, human beings viewed the natural forces of the world, even the seasonal changes, as unpredictable, and they sought through various means, to control these unknown and feared powers. Those measures which appeared to bring the desired results were then retained and repeated until they hardened into fixed rituals. Eventually stories arose which explained or veiled(以面纱遮盖)the mysteries of the rites. As time passed some rituals were abandoned, but the stories, later called myths, persisted and provided material for art and drama.
  Those who believed that drama evolved out of ritual also argue that those rites contained the seed of theater because music, dance, masks, and costumes were almost always used. Furthermore, a suitable site had to be provided for performances, and when the entire community did not participate, a clear division was usually made between the “acting area” and the “auditorium”. In addition, there were performers, and, since considerable importance was attached to avoiding mistakes in the enactment(设定、制定) of rites, religious leaders usually assumed that task. Wearing masks and costumes, they often impersonated other people, animals, or super natural beings, and mimed(模仿) the desired effectsuccess in hunt or battle, the coming rain, the revival of the Sunas an actor might. Eventually such dramatic representations were separated from religious activities.
  Another theory traces the theater’s origin from the human interest in storytelling. According to this view, tales (about the hunt, war, or other feats) are gradually elaborated, at first through the use of impersonation, action, and dialogue by a narrator and then through the assumption of each of the roles by a different person. A closely related theory traces theater to those dances that are primarily rhythmical and gymnastic or that are imitations of animal movements and sounds.
  (原创:http://www.putclub.com/html/exam/cet6/2010/0513/14694.html)
  (http://english.51ielts.com/a/info_bank/haowengongshang/2010/0604/17150.html)
  36. What does the passage mainly discuss?
  A.The origins of theater.
  B.The role of ritual in modern dance.
  C.The importance of storytelling.
  D.The variety of early religious activities.
  37. What aspect of drama does the author discuss in the first paragraph?
  A.The reason drama is often unpredictable.
  B.The seasons in which dramas were performed.
  C.The connection between myths and dramatic plots.
  D.The importance of costumes in early drama.
  38. What is the main difference between ritual and drama according to the passage?
  A.Ritual uses music whereas drama does not.
  B.Ritual is shorter than drama.
  C.Ritual requires fewer performers than drama.
  D.Ritual has a religious purpose and drama does not.
  39. Which of the following statements does the passage support?
  A.No one really knows how the theater began.
  B.Myths are no longer represented dramatically.
  C.Storytelling is an important part of dance.
  D.Dramatic activities require the use of costumes.
  A篇大意:关于古希腊戏剧的起源存在着多种理论,其中一个最普遍为人接受的理论假设认为戏剧从仪式演化而来。
  56. A。主旨大意题。根据文章第一句“There are many theories about the beginning of drama in ancient Greece.”及第三段第一句“Another theory traces the theater’s origin from the human interest in storytelling.”可知本文是讨论戏剧的起源的。故选项A为正确答案。
  57. C。细节理解题。本题可用排除法来做。通过阅读第一段,首先很明显可将选项B和D排除;选项A(戏剧无法预测的原因)也不正确,故只有选项C(神话与戏剧情节的联系)为正确答案。
  58. D。根据文章第二段可知尽管有人说戏剧起源于宗教仪式,但是它们还是有区别的,例如:戏剧演出“performances”要有合适的演出地点;戏剧表演时,“表演区(acting area)”和“观看区(auditorium)”有明显的分界线,另外表演戏剧还要有演员。而宗教仪式在进行过程中为了避免犯错误都是由宗教领袖来进行,由他们戴上面具,穿上服装来模仿其他人,动物或超自然的东西,做出一些动作以求达到一些目的,例如:在打猎或战斗中取得胜利,祈雨等。由此可判断宗教仪式都有一定的宗教目的,而戏剧却没有,这正符合选项D。
  59. A。细节理解题。通过阅读文章可知,选项A 为正确答案。
  B
  TeleNav GPS Navigator(导航仪)
  Features
  Throw your bulky maps away. With TeleNav GPS Navigator, you will never need to print out directions again.
  Voice and onscreen directions
  TeleNav is easy to use. As you drive, TeleNav GPS Navigator will give you all the information you need, such as:
   The current street.
   The next turn to take.
   The next street to turn onto.
   The distance remaining before next turn.
   The number of miles left on your trip.
  Along the way, directions will be announced in a clear voice and displayed on your phone. For example, it will say, “Go 1.2 miles and turn right on Elm Street.” As you approach the turn, you will hear, “Turn right on Elm Street.”
  TeleNav GPS Navigator will even tell you that the destination is on your leftor righthand side of the street.
  Automatic reroute
  If you miss a turn or meet the traffic jam—no problem. TeleNav GPS Navigator will quickly update your route and redirect you to your destination.
  Hit the road by previewing(预览)your route before you go. You even get the total distance and estimate travel time to your destination.
  Biz Finder
  With TeleNav GPS Navigator, it’s easy to find restaurants, banks, cafés, hotels and more from over 10 million points of interest across the US.
   Search by category, such as “Thai restaurant” and “hotel”.
   Search by name, such as “Thai Basil Cafe” and “Luck Hotel”.
  Once you’ve found what you are looking for, you can use TeleNav to get driving directions or call ahead to make reservations(预订). Best of all, updates are free and automatic(自动的), unlike expensive GPS systems that charge for updates and require manual intervention.
  Order TeleNav GPS Navigator
   You can get a favoured price NOW!
  List Price: $199.99
  Price: $142.77 & this item ships for FREE with Super
  Saver Shipping.
  You Save: 28.6%
  100% Secure
  Every transaction on TeleNav.com is guaranteed to be secure. Any personal information you give us will be handled according to our Privacy Policy.
  Need Help?
  Questions about your order? Call us at 18883536288 for help.
  Buying More Than 10?
  Call 4082074103 to process your order more quickly.
  Comments from the users
  “It’s easy to use… the voice that tells you the turn directions—with names and streets—is clear and easy to understand.” —Dory Delvin
  “It’s clear that TeleNav helps professionals on the road make the most of their time.” —Dale Hein
  (原创:http://www.alltelsolutions.com/solutions/telenav_gps_navigator.html?page=solution_features_field)
  (http://www.basiccommunications.com/boostmobilecellphonetelenavgpsnavigator.cfm)
  40. If you buy ten TeleNav GPS Navigators, you can save____ .
  A.$142.77
  B.$572.2
  C.$552.2
  D.$420
  41. Why are customers’ comments quoted in the ad?
  A.To emphasize its good postsale services.
  B.To describe the uses of the product.
  C.To make people believe its top quality.
  D.To persuade people not to use paper maps.
  42. How does TeleNav GPS Navigator tell the users the directions?
  A.By speaking.
  B.By displaying on the screen.
  C.By shaking.
  D.Both by speaking and displaying on the screen.
  43. With the TeleNav GPS Navigator, you can do the following EXCEPT____ .
  A.booking a hotel
  B.finding out how much gas the car has left
  C.figuring out the correct way to the destination
  D.discovering where you are now
  B篇大意:本文是应用文,是一则TeleNav GPS导航仪的广告。
  60. B。细节理解题。根据价格一栏可知一台TeleNav GPS导航仪标价为MYM199,99,优惠价为MYM142.77,一台节省MYM 57.22,故10台可节省MYM 572.2。
  61. C。推理判断题。文章最后引用了两位用户对产品的评价,现身说法,当然是为了增加人们对产品质量的信任。
  62. D。细节理解题。根据Voice and onscreen directions一栏中的“Along the way,directions will be announced in a clear voice and displayed on your phone”可知,这种导航仪是通过语音和屏幕显示来向司机提供指示信息的。
  63. B。细节理解题。根据“you can use TeleNav to get driving directions or call ahead to make reservations”,“TeleNav GPS Navigator will quickly update your route and redirect you to your destination”,“The current street”等信息可知A、C和D项是正确的。B项文章没有提及。
  C
  WASHINGTON—Cutting global warming pollution would not only make the planet healthier, it would make people healthier too, new research suggests.
  Slashing carbon dioxide emissions could save millions of lives, mostly by reducing preventable deaths from heart and lung diseases, according to studies released Wednesday and published in a special issue of The lancet British medical journal.
  “Relying on fossil fuels leads to unhealthy lifestyles, increasing our chances for getting sick and in some cases takes years from our lives,” US Health and Human Services Secretary Kathleen Sebelius said in a telecast briefing from her home state of Kansas. “As greenhouse gas emissions go down, so do deaths from cardiovascular(心血管的) and respiratory(呼吸道的) diseases. This is not a small effect.”
  Instead of looking at the health ills caused by future global warming, as past studies have done, this research looks at the immediate benefits of doing something about the problem, said Linda Birnbaum, director of the US National Institute of Environmental Health Sciences.
  Some possible benefits seemed highly speculative(投机的), the researchers conceded, based on people driving less and walking and cycling more. Other proposals studied were more concrete and achievable, such as eliminating cook stoves that bum dung, charcoal and other polluting fuels in the developing world.
  And cutting carbon dioxide emissions also makes the air cleaner, reducing lung damage far millions of people, doctors said.
  “Here are ways you can attack major health problems at the same time as dealing with climate change,” said lead author Dr. Paul Wilkinson, an environmental epidemiologist at the London School of Hygiene and Tropical Medicine.
  Wilkinson said the individual studies came up with numbers of premature deaths(早逝) prevented or extra years of life added for certain locales.
  For example, switching to lowpolluting cars in London and Delhi, India, would save 160 lost years of life in London and nearly 1,700 in Delhi for every million residents, one study found. But if people also drove less and walked or biked more, those extra saved years would soar to more than 7,300 years in London and 12,500 years in Delhi because of less heart disease.
  (原创:http://dict.cn/kuaile/96/n3196.html)
  44. What does the underlined word “Slashing”(Paragraph 2) mean?
  A.Increasing
  B.Reducing
  C.Forbidding
  D.Transforming
  45. If we depend on too much on fossil fuels, which of the following may NOT be the result?
  A.It will promote unhealthy lifestyles.
  B.People may easily get sick.
  C.We won’t live as long as expected.
  D.We will become addicted to them sooner or later.
  46. According to the researchers,____ .
  A.only driving less and walking more may not work as people think
  B.it is urgent for people to stop using cook stoves
  C.cutting carbon dioxide emissions can treat lung disease
  D.premature deaths is the major health problem
  47. What is the best title of the passage?
  A.Cutting carbon dioxide emissions will reduce the greenhouse effect.
  B.Carbon dioxide emissions are the main cause for warming pollution.
  C.It is important to take immediate measures to fight against warming pollution.
  D.Cutting global warming pollution would make people healthier.
  C篇大意:主要介绍减少碳排放不仅能改善环境,而且还能促进人们的身体健康,因此要倡导低碳的生活方式。
  64. B。词义猜测题。结合上下文可知,本句的意思应为“减少二氧化碳的律放能拯救数百万人的生命”,故答案为B。A项意思为“提高,增加”;C项意思为“禁止”;D项意思为“改变”。
  65. D。事实细节题。从第三段的第一句话可知,A、B、C三项所表述的内容皆为过度依赖矿物燃料而产生的后果,故选D:
  66. A。事实细节题。第五段第一句话提到只是少开车、多走路和多骑车其效果是不确定的,可知A项符合文章,为正确答案。B项表达不准确;C项在文中没有信息支持;文章末提到早亡是主要的健康问题,故D项错误。
  67. D。主旨大意题。本文的主旨是告诉我们减少温室气体排放不仅能改善地球环境,还可以改善人们的健康状况。故答案为D。A项不是本文重点论述的内容;B、C项偏离了主题。
  D
  As I walked home, I met across a wallet someone had lost in the street. I picked it up and looked inside to find some identification so I could call the owner. But the wallet contained only three dollars and a crumpled(起皱的) letter that looked as if it had been in there for years. The envelope was worn and the only thing that was clear on it was the return address. I started to open the letter, hoping to find some clue. Then I saw the dateline—1924. The letter had been written almost sixty years earlier. It was written in a beautiful female handwriting. It was a “Dear John” letter that told the receiver, whose name appeared to be Michael, that the writer could not see him any more because her mother forbade it. Even so, she wrote that she would always love him. It was signed Hannah.
  It was a beautiful letter, but there was no way, except for the name Michael, to identify the owner. Maybe if I called information, the operator could find a phone listing for the address on the envelope.
  A woman gasped when I asked whether she knew anyone by the name of Hannah, “Oh! We bought this house from a family who had a daughter named Hannah. But that was thirty years ago! I remember that Hannah had to place her mother in a nursing home some years ago. Maybe if you got in touch with them, they might be able to track down the daughter.” She gave me the name of the nursing home, and I called the number. The woman on the phone told me the old lady had passed away some years ago, but the nursing home did have a phone number for where the daughter might be living. I thanked the person at the nursing home and phoned the number she gave me. The woman who answered explained that Hannah herself was now living in a nursing home. “The whole thing is stupid,” I thought to myself. “Why am I making such a big deal over finding the owner of a wallet that has only three dollars and a letter that is almost sixty years old?”
  Nevertheless, I called the nursing home in which Hannah was supposed to be living.
  In the day room, Hannah was watching television. The second she saw the envelope, she took a deep breath and said, “Young man, this letter was the last contact I ever had with Michael.” She looked away for a moment, deep in thought, and then said softly, “I loved him very much. But I was only sixteen at the time and my mother felt I was too young. Oh, he was so handsome.”
  “Yes,” she continued, “Michael Goldstein was a wonderful person. If you should find him, tell him I think of him often. And,” she hesitated for a moment, almost biting her lip, tears welled up in her eyes, “I never did marry. I guess no one ever matched up to Michael…”
  …
  I took great pains to find both Hannah and Michael, who still remained single. About three weeks later, I got a call at my office from the nursing home. “Can you break away on Sunday to come? Michael and Hannah are going to tie the knot!”
  48. When did the writer come across the lost wallet?
  A.In 1924
  B.In 1984
  C.Sixty years ago
  D.thirty years ago
  49. Which of the following is TRUE according to the passage?
  A.Michael lost his wallet in the street thirty years ago.
  B.Hannah felt sorry for sending the letter to John.
  C.Hannah was in love with Michael so much those years.
  D.The writer felt it wasn’t worth taking pains to find the owner of a wallet.
  50. The passage was written mainly to tell us____ .
  A.an old woman who had been in love with Michael those years
  B.a perfect ending for a love affair that had lasted nearly sixty years
  C.the wallet that someone had lost in the street sixty years ago
  D.the difficulty that the writer had finding the owner of the wallet
  D篇大意:缘分到底是什么?一个路人的拾金不昧竟是月老设下的红线?多年后终究重逢的苦命鸳鸯是否能再续前缘?
  68. B。细节查找题。从第一段“Then I saw the dateline—1924. The letter had been written almost sixty years earlier.(信的落款日期是1924年,差不多写于60年前)”可知,捡到该钱夹的时间是1984年。故选B。
  69. C。细节判断题。选项A 中丢失钱夹的时间“thirty years ago”不对。选项B误解了文章第一段中a “Dear John” letter 是“绝交信”的意思。选项C可以从文章第五六两段可推断出,汉娜这么多年一致深爱着迈克尔。选项D从第三段后几句作者当初的想法可知,但在第四段之后,作者还是不辞辛劳去找到钱夹的主人,并使一份持续了60年的爱有了一个完美的结局,显然是值得一做的。所以选项C是正确答案。
  70. B。推理判断题。选项A的中心词是“一个老人”,选项B的中心词是“一个完美的结局”,选项C是“钱夹”,选项D是“困难”。根据中心词可推断出,以钱夹为红线而引出:一份持续了60年的爱终于得到了完美的结局!
  Ⅳ. 任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)
  用恰当的词语补全文章提纲,概括关键内容或作关键词语转换。
  注意:请将答案写在答题卡上相应题号的横线上。每个空格只填1个单词。
  There are 3 basic types of rock climbing. Top roping is probably one of the most common types and is basically climbing with a partner. Top roping is a style in which a rope, used for the climber’s safety, runs from a belayer(保护者、牵引员) at the foot of a route through one or more carabiners(登山扣) connected to an anchor system at the top of the route and back down to the climber, usually attaching to the climber by means of a harness.
  The second type, which is very similar to top roping is called lead climbing. The buddy(同伴) system works the same way, one man on the ground belaying and the other climbing, but this time instead of the rope being at the top of the rock it has to be hooked into clasps(钩子) as the climber up the rock. In both of these types of rock climbing the climber has the luxury to sit off the rock face and rest on the rope. However, lead climbing requires the climber to hang from the rock face with one hand, grab the rope, and pull it up to clip it into the clasps, this can be very hard depending on many different things.
  The third type of rock climbing is called bouldering. Bouldering is a type of free climbing without any ropes or harnesses. The climber tends to stay much closer to the ground. This is the most demanding of all climbing. The climber must be able to complete the route without taking a rest on the rope. Often, during a bouldering route the climber is required to do a maneuver called a dyno(动态动作). Dynos are basically launching yourself off the rock face, and then grabbing onto a hold further away from you. This type of maneuver is where mental training plays a major role in climbing.
  Believe it or not, climbing is said to be about 75% legs and only 25% arms. To climb efficiently and successfully one must use wonderful technique. One of the major rules of rock climbing is to always have 3 points touching the rock face. Weather it is both feet and one hand, or one foot and both hands, it is much easier to have your weight distributed on 3 points than it is 2. Another important concept to grasp is that your arms in most cases will not do the climbing; they only hold you into the rock face so that your legs are actually pushing you upward. The closer you are to the rock face, the easier it is to climb.
  71 basic typesTop roping One of the most common types.
   A climber 72 by a partner.
   A rope and belayer needed to keep the climber 73 , with one or more carabiners connected to an anchor system at the top of the route.
  Lead climbing Having 74 with top roping
   The rope being 75 into clasps as the climber climbs up the rock.
   The climber having much 76 finishing the climb.
  Bouldering Free climbing without the 77 of any ropes or harnesses.
   The climber completing the route, with a maneuver 78 .
  The 79 the climbers should remember Using wonderful technique.
   Always having 3 points touching the rock face.
   Using your legs to push yourself upward, 80 arms used to keep your body closer to the rock face.
  本文主要介绍了攀岩运动的相关情况。
  71. Three。根据第一段第一句可以找到答案。
  72. accompanied。根据第一段第二句的内容可以确定答案。
  73. safe。根据第一段的第三句可以找到答案,注意句式表达的不同。
  74. similarities。根据第二段第一句可以确定答案。
  75. hooked。根据第二段第二句可找到答案。
  76. difficulty/trouble。根据第二段最后一句可以确定答案。
  77. help/assistance/aid。根据第三段第二句可以确定答案。
  78. done。根据第三段第六句可以找到答案。
  79. rules。根据最后一段内容可以知道,这里应是指攀岩者应记住的规则(rules)。
  80. with。根据最后一段倒数第二句内容可以确定答案。
  Ⅴ. 书面表达(满分25分)
  请你根据对下面这幅漫画的理解,用英语写一篇短文,并发表你的看法。
  注意:
  1. 要适当发挥想象,不要做简单的描述。
  2. 词数150左右。开头已经写好,不计入总词数。
  3. 文中不得提及考生所在学校和本人姓名。
  4. 参考词汇:醉酒驾驶:drunk driving 吊销:suspend
  What a terrible scene it is! From the picture we can see________
  (作者:龚光军,江苏省启东中学)
其他文献
【延伸训练一】  孟子云:“大人者,不失其赤子之心者也。”“大人”是指有德行的君子,“赤子”指初生的婴儿,赤子之心即纯真质朴的童心。  老子云:“众人熙熙,如享太牢,如春登台,我独泊兮其未兆,如婴儿之未孩。”意思是说,你看那众人应对攘往,好像赶赴丰盛的筵席,又像春天去登台眺望。只有我淡泊而无动于衷,就像那不知笑的婴儿一样。  根据上面的文字,以“常怀赤子之心”为题写一篇作文。要求:①自选角度,自拟
期刊
推荐人语  康德说:“有两种东西,我对它们的思考越是深沉和持久,它们在我心灵中唤起的惊奇和敬畏就会日新月异,不断增长,这就是我头上的星空和心中的道德定律。”人类要生存,社会要发展,我们不仅要顺从外在的自然规律,还要遵从内在的道德良知。  每个人心中都有一片道德的天空,正是这一片片天空,撑起了整个社会的蓝天。没有人能把自己的行为隔离于社会之外,每个人都以一个社会人的身份维系着道德的一环。不要让自己的
期刊
最近,教师体罚、虐待幼儿,又成社会焦点。先是山西太原一家幼儿园一位教师,仅因一名孩子不会十加一算术,就在半小时内打了孩子70次耳光。该校监控录像显示,多日来多名幼童被殴打。接着,浙江温岭又出现一名以拍虐待儿童照片为乐的教师,这名教师揪耳朵提起男童,将幼童扔进垃圾桶,用胶带将儿童嘴粘住的照片,令网友愤怒。  对于这两名教师,地方教育部门、涉事幼儿园都在第一时间做出了处理:辞退涉事教师,并准备就此对所
期刊
文题亮相  作文题为第9页“本期作文”。  你如何审题?  你如何立意?  你如何构思?  你如何选材?  你会选择哪种文体?  写作指导  一、 审题补题  所谓“沙化”,就是沙漠化。人心沙漠化,这是一个比喻的说法,实指社会转型期一些人对社会良知的漠视,因而呈现出的道德冷漠、诚信丢失等社会现象。“人心沙化”是标题中的关键词语,但未必就是写作的重心。因为标题“在人心沙化的年头”是一个介宾短语,而介
期刊
试题  1. —Is there any possible way to help them get rid of such a bad habit?   —To tell the truth, it’s very hard. But we __________ on this problem trying to improve the situation.  A. worked  B. h
期刊
16日清晨,5名身份不详的男童,被发现死于贵州毕节市城区一处垃圾箱内。据分析,5个小孩可能是躲进垃圾箱避寒窒息“闷死”,尸检结果显示为一氧化碳中毒死亡,其死亡垃圾箱内有木炭生火取暖痕迹。  “路有冻死骨”,网上的人们不约而同地提到了这句话。那该是怎样的情形呢?沉痛地想:在寒冷的雨夜,那5名孩子怎样蜷缩在那个“近一人高、长约15米、宽约13米”的垃圾箱里,尽可能使身姿显得不那么难受,并且相互取暖。而
期刊
【热点展示】  江苏扬大附中学生徐砺寒在放学途中,不慎剐坏一辆宝马车。车主不在,他没溜走,而是原地苦等,因赶着上课,只好留下道歉和赔偿联系的字条。这引发一连串后续:车主感动之余,不让徐赔偿;一家修车行表态愿免费帮忙修好车;网友也纷纷表示感慨……  (摘自2012年11月6日《人民日报》)  当事人扬州新闻广播主持人徐燕妮描述:“……我当时认为学生打算逃走就赶紧叫住了他。”没想到,徐砺寒被叫住后并没
期刊
一、 阅读下面的文字,完成后面的题目。  “组团式过马路”是陋习  李智勇  微博上最近流行一个段子,调侃国人集体闯红灯的陋习:“凑够一撮人就可以走了,和红绿灯无关。”并美其名曰:“中国式过马路。”转发此段子的人不少,有网友还加上自己的感慨:嚯!这是过马路啊,还是过景阳冈啊?靠人多硬拦汽车,忒不文明!  感慨归感慨,仔细一想,还真让这段子说准了。平常我们过马路时,这样的过法确实不鲜见。有一两个身影
期刊
一、 阅读下面的文字,完成后面的题目。  国人读书少原因何在?  李开盛  最近,中国人读书少的问题又被媒体提了出来。《人民日报》海外版的文章,重提针对全国国民的阅读调查:2011年,中国人均读书仅435本,这个数字在2010年是425本,2009年是388本,2008年是475本。有关2011年韩国人均读书11本、法国20本、日本40本、犹太人64本的数据,该报道并未予以直接证实。但研究者称,从
期刊
一、 阅读下面的作品,完成后面的题目。  启示  严文井  ①这一年只剩下不多几天了,我一直在思考着,如何向你表达一下我的祝愿,对新的一年,对你,也对我自己。你当然懂得,为达到这样一个目的选择恰当的语言,并不很容易。  ②我想了许多,总是离不开你的一些有点悖论味道的事。  ③你喜欢水仙花,可是今年你却没弄到它,这怪我没能帮助你。我想你会更加渴望水仙的清香和洁白。我知道你还有一些别的渴望。渴望加深,
期刊